Last van pijn in de gewrichten bij artrose

pijnbestrijding artroseAls iemand last heeft van pijn, dan is dat natuurlijk geen prettige situatie. Misschien heb je trouwens wel eens gehoord van de aandoening artrose, waarbij de mensen vaak veel pijn hebben in de gewrichten. Denk bijvoorbeeld aan de handen of de knieën. Vaak hebben deze mensen dagelijks te maken met de pijn wat hun leven uiteraard niet bepaald prettig maakt. Ze willen hier uiteraard graag vanaf komen, niemand wil dag in dag uit te maken hebben met dergelijke pijnen.

Pijnbestrijding bij artrose

Patiënten met artrose staan meestal onder behandeling bij een arts. De klachten worden besproken met de arts en er wordt middels diverse medicatie getracht om de symptomen zo veel mogelijk te behandelen met pijnbestrijding bij artrose. Ook zal een arts vaak kijken naar de voeding en mogelijk bepaalde vitamines aanraden om aan te schaffen om naast de medicatie in te nemen. Bepaalde vitamines of supplementen kunnen de gewrichten soepel houden. Dit kan met een arts besproken worden.

Welke supplementen?

Het is altijd belangrijk om goed op de voeding te blijven letten. Gezonde voeding is altijd een goed idee. Daarnaast kan dit worden aangevuld met een aantal supplementen. Zo is er bijvoorbeeld glucosamine, wat als supplement vrij verkrijgbaar is bij vrijwel iedere drogist. Dit supplement kan bijdragen aan soepele gewrichten en de klachten mogelijk nog wat verbeteren. Ook is extra calcium soms een goed idee. Het is altijd van groot belang dat u deze zaken met uw arts bespreekt, zodat u zeker weet dat het ook voor uw situatie goed is. Blijven bewegen is overigens ook iets dat kan bijdragen aan het soepel houden van de gewrichten.