Een buik die na de zwangerschap slap geworden is

Een buik die slapper is geworden na de zwangerschap. Iets waar veel vrouwen mee te maken hebben. De zwangerschap is natuurlijk geweldig, er komt nieuw leven op de wereld.

Maar de zwangerschap kan zoals gezegd ook zijn tol eisen van uw lichaam. Wanneer de buik slap is geworden, kan dit vervelende gevolgen hebben. Vrouwen voelen zich bijvoorbeeld minder sexy en aantrekkelijk. Dit kan niet prettig zijn. Een buikwandcorrectie kan de buik weer strak maken en in sommige gevallen is dit dan ook een optie.

De mommy makeover ingreep uit Amerika

Een ingreep die vanuit Amerika populairder aan het worden is, is de zogenaamde mommy makeover. Een ingreep welke naast de buikwandcorrectie ook de borsten aanpakt. Deze kunnen bijvoorbeeld een lift krijgen of tevens worden vergroot. Deze combinatie ingreep begint ook in Belgiƫ en Nederland populairder te worden, aangezien deze zich specifiek richt op de doelgroep van zwangere vrouwen. Het betreft dus in principe een combinatie ingreep.

zwanger
Er komt nieuw leven op de wereld.

Een buikwandcorrectie is overigens niet voor iedereen geschikt. Het is altijd afhankelijk van de staat van de buik en daarom dus altijd maatwerk. Deze ingreep valt onder de plastische chirurgie. Een ingreep wordt dan ook vaak uitgevoerd in een kliniek. Als u een kliniek op het oog heeft, dan is het gebruikelijk daar een afspraak te maken. Deze afspraak kost u vaak enkele tientjes. De chirurg kijkt naar uw situatie en bepaald of de ingreep mogelijk verbetering kan bieden. Ook krijgt u uitleg over de ingreep in een duidelijke taal en is er ruimte om vragen te stellen. Na de uitleg en het consult kunt u zelf de tijd nemen om nog een goed na te denken of u de ingreep voort wilt zetten. Als dat het geval is, kan er een afspraak ingepland worden voor de operatie.

In de meeste gevallen zult u de ingreep zelf moeten betalen, deze wordt vaak niet vergoed door de verzekeraar. Ook zijn er aan ieder operatie risico’s verbonden, zorg dat u hiervan goed op de hoogte bent.