Aansprakelijkheidsverzekering voor zakelijk afsluiten?

Ben jij als ondernemer goed verzekerd tegen schades die je tijdens je werk maakt? Je bent als bedrijf niet verplicht om verzekeringen af te sluiten. Dat is het voordeel van een vrij land. Maar een verzekering afsluiten is natuurlijk wel erg verstandig. Dat snap je zelf vast ook wel. Je bent toch ook voor je ziektekosten verzekerd? Misschien heb je iemand wel eens horen praten over een zogenaamde bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dit is belangrijk om te hebben voor je bedrijf. Een polis die overigens relatief voordelig is. Maak jij tijdens je werkzaamheden op locatie bij een klant een schade, dan is dit in de verzekering gedekt. Ook als er in een aansprakelijkheidsverzekering voor zakelijk bijvoorbeeld letselschade ontstaat in je eigen kantoorpand valt dit ook onder de polis. Daarnaast zijn er natuurlijk nog legio verzekeringen af te sluiten voor ondernemers.

Per branche verschillende risico’s

Ben je bij een opdrachtgever over de vloer en je maakt daar schade, dan kan dit een flink bedrag zijn. Je kunt dan aansprakelijk gesteld worden voor de schade. Het gaat bijvoorbeeld om een schade aan een machine, een ander apparaat of iets anders fysieks. In jouw branche heb je vast wel eens iets gehoord over een schade. Meestal zijn de risico’s per brance zeer verschillend. Het is dan ook belangrijk alles in kaart te brengen.

Snoer dat los ligt

Als u een pand heeft waar opdrachtgevers regelmatig langs komen voor opdrachten of presentaties, dan is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook geen slecht idee. In uw pand kan vanzelfsprekend ook iets mis gaan. Een opdrachtgever kan vallen door iets dat u heeft nagelaten, bijvoorbeeld een snoer dat los ligt waar een opdrachtgever over struikelt. Meestal bent u als ondernemer aansprakelijk voor dit soort zaken. Deze letselschades kunnen flink oplopen. Er zijn vanzelfsprekend nog veel meer situaties voor ongelukken te verzinnen. Dergelijk situaties zijn normaalgesproken gedekt in een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.